Semih Durmuş: “Sağlık Çalışanlarının Beklentisi Adil Bir Ödeme Sisteminin Oluşturulmasıdır”

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Sekreter Durali Baki, Diyarbakır’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ziyaret etti. Durmuş ve Baki, ziyaretlerin ardından Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla buluştu.   İl Divan Toplantısı’nda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Durmuş, sağlık emekçilerinin her koşulda insanlara derman olmak için sosyal hayatlarından taviz vererek […]

semih durmus e2809csaglik calisanlarinin beklentisi adil bir odeme sisteminin olusturulmasidire2809d

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Sekreter Durali Baki, Diyarbakır’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ziyaret etti. Durmuş ve Baki, ziyaretlerin ardından Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda teşkilat mensuplarıyla buluştu.

 

İl Divan Toplantısı’nda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Durmuş, sağlık emekçilerinin her koşulda insanlara derman olmak için sosyal hayatlarından taviz vererek çalıştığını vurguladı.

 

diyarbak%C4%B1r il divan mart 2022 2

 

Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinemeyeceğine dikkat çekerek, “Sağlık çalışanları fedakarca mücadele ediyor. Pandemi sürecinde sağlık çalışanları günlerce evlerine gidemedi, çocuklarına hasret kaldı. İnsanlara derman olmak için canlarından vazgeçtiler. Sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını görmek istiyor. Yaşadıkları adaletsizlik ve hakkaniyetsizliklerin son bulmasını istiyorlar” diye konuştu.

 

“Döner Sermaye Sistemi Adaletsizlik ve Hakkaniyetsizlikten Başka Bir Şey Vermiyor”

Döner sermaye sisteminin muhakkak adaleti sağlayacak bir sisteme dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, “Döner sermaye sistemi adaletsizlik ve hakkaniyetsizlikten başka bir şey vermiyor. Döner sermaye sisteminin çöktüğü muhakkak. Türkiye’de 900’ü aşkın hastane var. Bu hastanelerde çalışanlar birbirinden farklı ücretler alıyorlar. Bu adaletsizliğin ve haksızlığın ortadan kalkması gerekiyor. Sağlık emekçilerinin beklentileri, her koşulda sorun üreterek çalışma barışını bozan ve çalışanları meslekten soğutan ücret adaletsizliğine son verilmesi ve adil bir ödeme sisteminin oluşturulmasıdır” dedi.

 

“60-70 Bin Atama Yapılmazsa Sağlık Çalışanlarının Birçok Sorunu Çözülmez”

Sağlık çalışanı istihdamının artırılması gerektiğine vurgu yapan Durmuş, “İstihdam artırılmadıkça sağlık çalışanlarının yaşadığı birçok sorun çözülmez. İstihdam eksikliği demek; aşırı iş yükü, uzun mesai, mutsuz sağlık çalışanı demektir. Biz, sağlık çalışanlarının aile yaşamıyla iş yaşamı arasındaki uyumun sağlanması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Bu yüzden sağlık çalışanı istihdamı muhakkak artırılmalı. Her yıl 60-70 bin atama yapılmazsa sağlık çalışanlarının birçok sorunu çözülmez” değerlendirmesinde bulundu.

 

“3600 İçin İkinci Toplantı 16 Martta”

3600 ek göstergeyle ilgili ikinci toplantının 16 Martta yapılacağını hatırlatan Durmuş, “6 Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için ilk toplantı 16 Şubatta yapıldı. İkinci toplantı 16 Martta. Memur-Sen olarak 3600’ün kapsamının geniş tutulması için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

Toplu sözleşme ikramiyesinin 500 TL olduğunu kaydeden Durmuş, bu rakamın gelen zamlarla her altı ayda bir daha da artacağını kaydetti. Durmuş, önümüzdeki toplu sözleşme görüşmelerinde bu rakamın artırılmasının en önemli talepleri arasında yer aldığını ve artırılması için mücadele edeceklerini kaydetti.

 

Genel Sekreter Baki: Bu Teşkilatta İnanmış ve Davasına Kendini Adamış İnsanlar Var

 

Sendikacılığın gönül işi olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Durali Baki, “Bu işe gönlünü vermezsen sendikacılık yapamazsın. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in tohumları atılırken bu işe gönlünü vermiş insanlar kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek için bir araya geldi. Çünkü o dönemde sendikacılık yapanlar çalışanların sorunlarıyla ilgilenmiyordu. Çalışanların sıkıntısı dışında her işle uğraşıyorlardı. Hiçbir projeleri yoktu. Kamu malına zarar veriyorlardı, ideolojik davranıyorlardı. Memur-Sen, kamu çalışanlarının sesi olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için kuruldu ve çok şükür önemli kazanımların altına imza attı, birçok soruna neşter vurdu. Çünkü bu teşkilatta inanmış ve kendisini davasına adamış insanlar var. Sağlık-Sen’in kurulmasıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarında önemli gelişmeler yaşandı” diye konuştu.

 

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in her zaman milli iradeden yana tavır aldığını dile getiren Baki, 28 Şubat sürecinde 15 Temmuz gecesinde, muhtıralarda Memur-Sen’in milletin iradesinin yanında durduğunu hatırlattı.

 

“Döner Sermaye Sistemi İlga Edilmeli”

Baki, “4688 sayılı ‘Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda eksikler mevcut ve reforma ihtiyaç var. Sorunlar yaşanan 4688 sayılı yasanın değiştirilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Döner sermaye adaletsizliğinin bir an önce ilga edilmesi gerektiğini kaydeden Baki, “Döner sermaye sistemi 18 yıl önce sağlıkta dönüşümün önemli çarklarında biriydi. Ancak bugün bu sistem adaletsizliği ortaya çıkardı. Biz bu sistemin adaleti sağlayacak, tüm sağlık çalışanlarını memnun edecek şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini her fırsatta haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu: Nerede Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı Varsa Biz Oradayız

Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise, “Bir yıl önce ebediyete irtihal eden ağabeyimiz, Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan‘ı ve koronavirüs ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek konuşmasına başladı.

 

Ensarioğlu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Türkiye’nin sigortası olduğunu söyleyerek, “Sağlık çalışanlarımız umudun adıdır. Diyarbakır’da nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa biz oradayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın dertlerini dinliyor, sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımızda alın teri kutsaldır. Bizim sendikal anlayışımızda çalışanların dertlerini çözmek vardır. İşte bu yüzden herkes ‘yaparsa Sağlık-Sen yapar’ diyor. Bu güvene layık olmak için dik duruşumuzdan taviz vermeden mücadele ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Toplantıya ayrıca Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, Hakkari Şube Başkanı Orhan Tanyürek, Kilis Şube Başkanı İmam Hüseyin Özcan, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, kurum yöneticileri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

 

Sağlık-Sen Heyeti Diyarbakır’da Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Sekreter Durali Baki, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensariğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

Öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Heyet daha sonra Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Bodakçi ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Selahattin Doğan ile bir araya geldi.

 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına da ziyarette bulunan heyet, sağlık çalışanlarından dinledikleri talep ve beklentileri Başhekim Doç. Dr. Muhammet Asena’ya iletti.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli sosyal hizmet çalışanlarını ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, çalışanlarla sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi. Heyet daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam’a ziyaret gerçekleştirdi.

 

Merhum Genel Başkan Yardımcısı Aslan Kabri Başında Anıldı

İl Divan Toplantısına katılmak için Diyarbakır’da bulunan Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Sekreter Durali Baki, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ile birlikte Merhum Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan’ın kabrini ziyaret etti. Kabir ziyaretinden sonra Merhum Abdülaziz Aslan’ın ailesiyle bir araya gelen Sağlık-Sen heyeti, Merhum Aslan’ı dualarla yad etti.

Exit mobile version