Sağlıkta Üst Öğrenim Bitirmenin Maaşa Etkisi Nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Ek gösterge cetvelinde sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personele ödenecek ek gösterge rakamları da yer almaktadır. Ek gösterge eğitim durumuna göre verildiğinden; lise mezunu ek göstergesi: 1100, önlisans mezunu ek göstergesi:2200 , lisans mezunu ek göstergesi: 3000 ek gösterge alabilmektedir. Sağlık lisansiyeri olması halinde ise 1 inci dereceli kadroya […]

saglikta ust ogrenim bitirmenin maasa etkisi nedir

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Ek gösterge cetvelinde sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personele ödenecek ek gösterge rakamları da yer almaktadır. Ek gösterge eğitim durumuna göre verildiğinden; lise mezunu ek göstergesi: 1100, önlisans mezunu ek göstergesi:2200 , lisans mezunu ek göstergesi: 3000 ek gösterge alabilmektedir. Sağlık lisansiyeri olması halinde ise 1 inci dereceli kadroya atandığı zaman 3.000 ek gösterge rakamından yararlanma hakkını ediniyor. Ek gösterge rakamındaki bu artış sağlık alanında üst öğrenim bitiren personelin hem maaşına hem de emekli aylığına olumlu etki yapmaktadır.

Nöbet ücretlerine bakıldığında ise, lise normal birimde çalışan= 13,38 lira, lise (özellikli birimde çalışan) = 20,07 TL,
önlisans ve lisans (normal birimde çalışan) 16,06 TL, önlisans ve lisans (özellikli birimde çalışan) 24,08 TL nöbet ücreti alabilmektedir. Sağlık hizmetleri kadrolarında çalışan ve bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, mesleki üst öğrenimleri esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Ancak kadroları sağlık hizmetleri sınıflarında ise ve  bulundukları hizmet sınıfından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.

Sağlık hizmetlerine dahil kadrolarda bulunan personelin başka hizmet sınıflarına atanılabilecek herhangi bir mesleki üst öğrenimi bitirmeleri halinde, kariyerleri için öngörülen zam ve tazminatın ödenmesinde, bitirilen üst öğrenimin “kadro göreviyle ilgili olması”, “kurumun görev alanıyla ilgili olması” veya “mevcut mesleki öğrenimin program ve bölüm bazında devamı mahiyetinde bir üst öğrenim olması” gibi şartların aranmasına gerek olmayıp sadece bulunulan hizmet sınıfına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenim bitirilmiş olması gereklidir.

Exit mobile version