‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ Hizmete Girdi: Bakan Memişoğlu’ndan Önemli Mesajlar

Elazığ’da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ açıldı. Açılışta konuşan Bakan Memişoğlu, sağlık sisteminde aile hekimliğinden başlayarak hastanelere kadar uzanan bir yol haritasını vurguladı. Memişoğlu; “Eğer sağlık sıkıntımız varsa, önce aile hekimine, temel sağlık hizmetlerine, daha sonra sağlıklı hayat merkezlerine ve daha sonra ancak eğitim araştırma hastanesi gibi gerçekten kalabalık ve […]

'Sağlıklı Hayat Merkezi' Hizmete Girdi: Bakan Memişoğlu'ndan Önemli Mesajlar

Elazığ’da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ açıldı.

Açılışta konuşan Bakan Memişoğlu, sağlık sisteminde aile hekimliğinden başlayarak hastanelere kadar uzanan bir yol haritasını vurguladı. Memişoğlu; “Eğer sağlık sıkıntımız varsa, önce aile hekimine, temel sağlık hizmetlerine, daha sonra sağlıklı hayat merkezlerine ve daha sonra ancak eğitim araştırma hastanesi gibi gerçekten kalabalık ve spesifik iş yapan yerlere başvurmamız gerekir” dedi. Memişoğlu, bu merkezlerin toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi ve önleyici sağlık hizmetlerinin sunulması açısından önemli olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Elazığ’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. ‘3 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış törenine de katılan Memişoğlu, Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin aile hekimliği ile hastane arasında koruyucu sağlığı, önleyici hekimliği, doğru ve sağlıklı yaşamın nasıl olması gerektiğini topluma en yakın şekilde anlatabilecek fiziki hizmet alanları olduğunu vurguladı.

Toplumun üç sağlık riskinin bulunduğunu, bunlardan birinin kilo, obezite ve yanlış beslenme olduğunu sözlerine ekleyen Memişoğlu, şöyle konuştu: “Özellikle çocuklarda bugün baktığınız zaman covid salgından sonra maalesef kilo oranları yükselmiş durumda. Bu yaşlanınca neye sebebiyet verecek, kalp, eklem hastalığına, inmeye, kalp krizine, pıhtı atmasına. Kilonun daha çocukluk çağından itibaren korunması gereken, düzgün doğru beslenmenin öğretileceği yerler işte burası. İkincisi hareketsizlik. Burada fizyoterapistlerimizle, danışmanlarımızla, diyetisyenlerimizle toplumumuzun nasıl hareket edeceğini, nasıl besleneceğini ücretsiz insanlarımıza anlatacak hizmet alanlarımız. Üçüncü en büyük riskimiz de bağımlılık ve bu bağımlılıkla beraber kötü ve stresli yaşam tarzı. Nedir bu, sigara bugün baktığınız zaman, madde, internet bağımlılığı, bunun sosyal yaşama etkileri, bunların hepsini önleyici anlamda burası esasında sağlık üssümüz bizim. Burada psikoloğumuz, sosyal çalışmacımız, çocuk gelişimcimiz, diyetisyenimiz, fizyoterapistimiz var. En önemlisi de 40 yaşından büyük insanlarımızın bağırsak, meme ve rahim kanserinin ücretsiz taranmasının ve bunların eğer şüphesi varsa hastaneye yönlendirmesinin en önemli yeri burası.” (AA)

Exit mobile version