Sağlık Müdürü, Aile Hekimlerinin İş Bırakma Eylemine Dair Detayları Paylaştı

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, aile hekimlerinin başlattığı 3 günlük iş bırakma eylemi hakkında bilgi verdi. Usta, bu süre zarfında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yönetici kadrosunun da destek sağladığını ve sürecin titizlikle yönetildiğini ifade etti. Usta, açıklamasında aile hekimlerinin, Resmi Gazete’de 30 Ekim’de yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e […]

Sağlık Müdürü, Aile Hekimlerinin İş Bırakma Eylemine Dair Detayları Paylaştı

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, aile hekimlerinin başlattığı 3 günlük iş bırakma eylemi hakkında bilgi verdi. Usta, bu süre zarfında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yönetici kadrosunun da destek sağladığını ve sürecin titizlikle yönetildiğini ifade etti.

Usta, açıklamasında aile hekimlerinin, Resmi Gazete’de 30 Ekim’de yayımlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e tepkilerini göstermek amacıyla 3 günlük iş bırakma kararı aldığını belirtti.

Trabzon’da 285 aile hekiminden birinci gün 12’sinin, ikinci gün 3’ünün eyleme katıldığını, üçüncü günde hiçbir hekimin eyleme gitmediğini belirten Usta, “Halkımızın mağduriyetine yol açılmayacak şekilde yöneticilerimizin de koordinasyonunda iş süreçleri yönetilmiştir.” ifadesini kullandı.

Usta, greve konu olan yeni aile hekimliği yönetmeliğine ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

“Bakanlığımız, gelecekte yaşanılabilecek sağlık sorunlarını görerek belirli uygulama yöntemleri geliştirmek durumunda kalmıştır. Bu uygulamaları da yeni aile hekimliği yönetmeliği içerisine koyarak aile hekimlerine hem toplum sağlığı için gerekli çalışmaları yaptırmak hem de karşılığında daha fazla kazanç elde edebilme imkanını oluşturmuştur. Toplum sağlığını ilgilendiren konulardan bahsedecek olursak onlardan biri antibiyotiklerle ilgili karar olup gelecekte antibiyotiklere toplumsal direnç gelişebilmesi nedeniyle ihtiyaç olduğunda kullanılamaz duruma sürüklenmemizin önüne geçebilme adına alınan karardır. Diğeri ise normal gebeliğe teşvik ve gebe, bebek ve lohusa takiplerinin daha düzenli bir şekilde yapılarak anne ve bebeğin sağlığını koruma altına alabilme çalışmasıdır.

Bunlar yapıldığı takdirde gelecekte toplum sağlığı açısından daha güvende olduğumuzu söyleyebilmek mümkün olacaktır. Bu takiplerin yapılabileceği yegane yer de aile sağlığı merkezleri olup aile hekimlerimizin bu konuda rolleri büyük ve anlamlıdır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımız aile hekimlerini ekonomik olarak da memnun edecek şekilde düzenlemeler yapmış ve 1 Kasım itibarıyla yeni uygulama yöntemlerine adaptasyonu için gerekli bilgilendirmeleri iletmiştir. Beklentimiz toplum sağlığı açısından riskleri en aza indirgemek ve geleceğe daha umutla bakmaktır. Bu doğrultuda duyarlı olan tüm aile hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version