Sağlık Fizikçisi Maaşı 2022 Ocak Zamlı Sağlık Fizikçileri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sağlık Fizikçisi Nedir? Ne İş Yapar?

Tıbbi radyasyon uygulamalarında hastanın öncelikli radyasyon güvenliğini sağlayarak tanısal alanda en az radyasyon dozu ile en iyi sonucun elde edilmesi, tedavide sağlam doku ve organları koruyarak hastanın en doğru ve güvenilir şekilde tedavi edilmesi için gerekli hasta tedavi ve planlamaları, doz ölçüm ve hesaplamalarının yapılması ve uygulanması, radyasyon ortamında çalışanların, halkın, çevrenin radyasyon güvenliğinin sağlanması, yeni tıbbi sistemlerin uygulanmaya konulması, yeni yöntemlerin geliştirilmesi için Fizik, Fizik Mühendisliği ve Nükleer Enerji Mühendisliği alanında lisans eğitimi ardından sağlık fiziği alanında yüksek lisans eğitimi görmüş kişidir.

 

 

Sağlık Fizikçisi görev ve sorumlulukları nelerdir?

Görev ve Sorumlulukları:

 

Sağlık Fizikçisi Maaşı 2022 Ocak Zamlı Sağlık Fizikçileri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sağlık fizikçileri kıdem ve hizmet yıllarına göre ve 2022 ocak maaş zammı hesaplamalarına göre ortalama 7.500 TL ile 9.500 TL arasında maaşlar almaktadır.

Özel sektörde ise yeni başlayan bir sağlık fizikçisi 6.500 ile 7.500  Türk Lirası ortalama maaş ile işe başlamaktadır. Tecrübe, donanım ve çalışılan kuruma bağlı olarak bu maaş iyileşebilmektedir.

Exit mobile version