Profesör Kadir Turgay Akgül Yaşamını Yitirdi

Ankara’da görev yapan Üroloji Profesörü Prof. Dr. Kadir Turgay Akgül yaşamını yitirdi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç tarafından yayımlanan baş sağlığı mesajında, “Hastanemizin Üroloji Kliniğinde de görev yapmış olan, Prof. Dr. Kadir Turgay Akgül’ün vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum.” ifadeleri kullanıldı.

“Prof. Dr. Kadir Turgay Akgül’ün hayatının kısa özeti”

1974 yılında Üsküdar’da doğdu. Lise eğitimini Malatya Fen Lisesi’nde, Tıp Fakültesi eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1998 yılında tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Üroloji Bölümü’nü kazanarak Üroloji Asistanlığına başladı. 2003 Ocak’ ta Üroloji Uzmanı, 2010 yılında Üroloji Doçenti oldu.

Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 100’ün üzerinde bilimsel makale, çalışma ve bildirileri mevcuttur. Editörlüğünü yaptığı 2 adet bilimsel kitabı ve ayrıca yazdığı kitap bölümleri vardır. Aynı zamanda uluslararası ve ulusal dergilerin Yönetim Kurullarında ve Danışmanlık Kurullarında görev yapmaktaydı. Avrupa Üroloji Derneği, Türk Üroloji Derneği, Androloji Derneği ve Kontinans Derneği üyesiydi.

Exit mobile version