ÖSYM Giriş Nasıl Yapılır, AİS Şifresi Nasıl Alınır?

Tıpkı diğer devlet kurumları gibi ÖSYM de son yıllarda hızla dijitalleşmiştir. Bu dijitalleşmenin bir sonucu olarak ÖSYM AİS, milyonlarca öğrencinin sınav işlemlerini, internet üzerinden gerçekleştirebileceği bir portal olarak işlev kazanmıştır. Bu haberimizde, ÖSYM giriş nasıl yapılır ve AİS şifresi nasıl alınır sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz. ÖSYM Nedir? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) kuruluş amacı, yükseköğretim […]

osym giris nasil yapilir ais sifresi nasil alinir

Tıpkı diğer devlet kurumları gibi ÖSYM de son yıllarda hızla dijitalleşmiştir. Bu dijitalleşmenin bir sonucu olarak ÖSYM AİS, milyonlarca öğrencinin sınav işlemlerini, internet üzerinden gerçekleştirebileceği bir portal olarak işlev kazanmıştır. Bu haberimizde, ÖSYM giriş nasıl yapılır ve AİS şifresi nasıl alınır sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

ÖSYM Nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) kuruluş amacı, yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların sınav yoluyla seçilmesi ve yerleştirilmesidir. Ancak ÖSYM, günümüzde yükseköğretim sınavı dışında çok sayıda sınavı düzenler ve farklı seviyelerdeki öğrencilerin yerleştirme işlemlerini gerçekleştirir.

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar şunlardır:

ÖSYM’nin Görevleri ve Sorumlulukları

ÖSYM’nin görevleri ve sorumlulukları, şunlardır:

ÖSYM Giriş Nasıl Yapılır?

ÖSYM bünyesindeki herhangi bir sınava başvuru yapmak, sınav ücreti ödemek ya da sınav giriş belgesi almak isteyen adayların, öncelikle ÖSYM giriş işlemini tamamlamaları gerekir. ÖSYM girişi, iki farklı yöntemle yapılabilir.

  1. C. Kimlik Numarası ve AİS Şifresi ile ÖSYM Giriş

ÖSYM AİS şifresine sahip olan adaylar, T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM AİS şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilir.

  1. E-Devlet ile ÖSYM Giriş

ÖSYM giriş işlemi, E-Devlet üzerinden de yapılabilir. E-Devlet ile ÖSYM’ye giriş yapmak isteyen adayların, şu adımları takip etmesi gerekir:

E-Devlet ile ÖSYM girişi yapmanın bir diğer yolu da şudur:

AİS Şifresi Nasıl Alınır?

ÖSYM AİS şifresi alma işlemi, online ortamda yapılabilir. Kişisel bir ÖSYM AİS şifresine sahip olmak isteyen kişilerin, şu adımları takip etmesi gerekir:

ÖSYM AİS Şifremi Unuttum

Daha önce belirlediği ÖSYM AİS şifresini unutan adayların, şifrelerini yenilemesi gerekir. Bu işlem, şu adımlar takip edilerek yapılır:

ÖSYM Giriş Sistemi Açılmıyor

ÖSYM giriş sistemi açılmıyorsa bu durum, kullanılan cihazdan kaynaklanıyor olabilir. İnternet tarayıcısındaki çerezleri temizleyip ve varsa VPN ve internet güvenlik programlarını (antivirüs) kapatıp tekrar giriş yapmayı denemek gerekir. Bu işlemler işe yaramıyorsa ÖSYM girişi, farklı bir cihaz üzerinden denenmelidir.

Eğer farklı bir cihazdan da sisteme erişilemiyorsa problemin sebebi, sitenin anlık olarak kapasitesinin çok üzerinde ziyaretçi trafiği alması olabilir. Özellikle sınav sonuçlarının açıklandığı dönemlerde, birkaç saat ve hatta birkaç gün boyunca siteye erişmek mümkün olmayabilir. Yoğunluk azaldığında, site tekrar erişilebilir olacaktır. Bu durumda beklemek ve belirli aralıklarla tekrar siteyi ziyaret edip giriş yapmayı denemek gerekir.

ÖSYM Güvenlik Kodu Hatası Veriyor

ÖSYM güvenlik kodu hatasının farklı nedenleri olabilir. İnternet bağlantısındaki zayıflık ya da kullanılan VPN ve güvenlik yazılımları bu hataya sebep olabilir.

ÖSYM güvenlik kodu hatasıyla karşılaşan kişi, öncelikle kullandığı internet tarayıcısındaki çerezleri temizlemelidir. Daha sonra, internet tarayıcısını etkileyen bütün güvenlik programları, kısa süreliğine kullanım dışı bırakılmalıdır. Ayrıca ÖSYM girişi yapmak ve AİS şifresi almak isteyen kullanıcının, güçlü bir internet bağlantısına sahip olması gerekir. Bu tedbirler işe yaramazsa son çare olarak farklı bir cihazdan ve farklı bir internet bağlantısı kullanılarak giriş ve şifre alma işlemleri denenmelidir.

Exit mobile version