Güncel Memur Alımı İlanları 2022

Türkiye’de 5 milyona yakın kamu personeli bulunur ve kamuda istihdam her yıl artmaya devam eder. Bu durum, kamu personeli olma hayali kuran kişilerin umutlarını arttırır. Siz de memuriyetin sunduğu imkanları cazip buluyorsanız ve güncel memur alımı ilanlarıyla ilgileniyorsanız bu haberimizde, Türkiye’de hangi kurumlar en fazla memur istihdam eder ve hangi kurumlar düzenli olarak kamu personeli alımı yapar sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

2022’de En Çok Konuşulan Memur Alımı İlanları

2022 yılında en çok konuşulan memur alımı ilanları ve bu ilanlara dair son bilgiler şöyledir:

Düzenli Memur Alımı Yapan Kurum ve Kuruluşlar

Yukarıda sıraladığımız kurumların yanı sıra bazı diğer kamu kurumları düzenli olarak personel istihdam etmeye devam eder. Ancak bu kurumlar tarafından yayınlanan ilanlar, yukarıda sıralanan kurumlar tarafından yayınlanan ilanlara kıyasla kamuoyunda daha az gündem yaratır. Çünkü düzenli olarak memur alımı yapan kamu kurumları daha az sayıda kişiye istihdam yaratabilir. Bu tür kurumlar örneğin bakanlıklar ve genel müdürlükler gibi binlerce kişiyi istihdam edemez.

Bu bağlamda düzenli memur alımı yapan ve takip edilmesi gereken kurum ve kuruluşlar şöyledir:

KPSS’siz Memur Alımı Yapan Kurumlar

Şu devlet kurum ve kuruluşları KPSS şartı olmaksızın memur alımı yapar:

Memur Alımı İlanları Nasıl Takip Edilir?

Son yıllarda hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı isimli internet sitesi, kamuya yapılacak alımların tek bir kaynakta toplanmasını amaçlar. Ancak bu sitede henüz bütün kamu kurum ve kuruluşlarına ait personel alım ilanları yer almaz.

Dolayısıyla memur alımları, farklı kaynaklarda yayınlanır ve bu tür ilanlara tek bir kaynak üzerinden başvuru yapılamaz. Örneğin belediyelerin işe alım ilanları, yalnızca kendi internet sitelerinde yayınlanır. Bu nedenle bütün memur alımı ilanlarını takip etmek kolay değildir.

Farklı kaynaklarda yayınlanan memur alımı ilanlarını tek bir adresten takip etmek isteyen kişiler, haber sitelerini kullanabilir. Haber siteleri, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayınlanan ilanları takip ederek haber haline getirir ve okurlarına sunar. Örneğin Sağık Ağı’nın Personel Alımları sayfasında her gün çok sayıda memur alımı ilanı yayınlanır.

Son dakika personel sağlık ve gündem haberlerini Sağlık Ağı ile takip edin.

Exit mobile version