Libya’da Açılan İlk Türk Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

28 Kasım’da Libya’nın Misrata şehrinde hizmet vermeye başlayan Libya-Türk Hastanesi, donanım kapasitesiyle, yaşanan savaşlarla birlikte çöken sağlık sistemini iyileştirmek adına Libya halkına şifa dağıtıyor. 

28 Kasım’da Libya’nın kıyı kentlerinden olan Misrata şehrinde Karanfil Group bünyesinde faaliyete geçen Libya-Türk Hastanesi, uzun yıllar devam eden iç savaşın yıkıma uğrattığı sağlık sistemini yeniden canlandırmak adına yardımcı oluyor.

Uzman Türk hekimlerinin de bulunduğu, 13 klinik, 4 ameliyathanesi bulunan, 120 yatak kapasiteli ve tam donanımlı ambulans servisi hizmetiyle hastane, ülke halkına hizmet sunuyor.

Hastanenin Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Sevim Kara, “Libya’ya daha önce hiç gelmemiştim. İlk duyduğumda tabi ki burayı araştırdım. Ama geldiğimde gördüğüm şey, gerçekten burası güzel bir ülke. Burada bir sürü insanla tanıştık. Ülkeyi çok sevdik. Burada birçok hastaneye gittik, hastanelerin durumunu gördük. Elbette Türkiye’den çok farklı bir hizmeti var. Ama genel olarak ülkeyi beğendim, burada yaşamaktan mutluyum.

Hastanemiz açıldığında zaten buraya güzel bir talep olacağını düşünüyorduk ve açıldığı günden itibaren acil servisimize pek çok poliklinik hizmetlerine başvuru oldu. Şu an servisimizde hastalarımız yatıyor ve bu gittikçe çoğalacak. Çünkü çok güzel bir bölümümüz var kalp ameliyatları yapılabilecek, beyin cerrahi ameliyatları yapılabilecek. Yani tüm Libya halkı aslında burada gelip sağlıkla, şifayla taburcu olacaklar. Çünkü tüm hizmetleri verebileceğiz. Bence şu an bize olan talep çok güzel. Gerçekten inanamıyorum halk bu hastaneyi benimsedi, bizleri de benimsedi bence ve bize tedavi olmak için geleceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Bütün Branşlarda Türk Hekimleri Yer Alıyor

Hastanenin hekimlerinin Türk olduğundan bahseden Kara, “Tüm ekip aslında, tüm doktor branşları Türk hekimleri olacak. Yani örneklemeden gidersek kulak burun boğaz, genel cerrahi, kardiyoloji, kalp cerrahisi, radyoloji, çocuk hastalıkları ve bütün branşlar Türk hekimlerinden oluşuyor. Her bölümde, bölümünde yetkin Türk hemşireleri var. Yoğun bakım, yeni doğan ünitesi, ameliyathane, sterilizasyon, bu gördüğünüz hastanenin her bölümünde konularında uzmanlaşmış Türk hemşireleri çalışıyor. Bu anlamda oradaki (Türkiye) tüm sistemi buraya getirdik aslında.

Her bölümde Türk çalışanlar var. Elbette buradaki halktan çalışan arkadaşlarımız var. Şu an 2 tane burada yaşayan hemşire arkadaşımız var ve sayıları gittikçe çoğalacak. Biz sadece Türklerle değil, buradaki, Libya halkıyla ortak çalışmak istiyoruz zaten ve her gün iş başvurusuna gelen insanlar oluyor. Onlarla birlikte çalışmak için heyecanlıyız. Bir an önce onlar aramıza katılsın, birlikte çalışalım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version