KPSS-2021/10 tercihleri başlamak üzere. 16 Aralık 2021 ile 22 Aralık 2021 tarihleri arasında 2020 KPSS Lisans, 2020 KPSS Önlisans ve 2020 KPSS Ortaöğretim sınavlarına girmiş olup, sıralamada yer almış olan adaylar memur olabilmek için 7 gün sürecek KPSS tercihlerini ÖSYM’ye bildirebilecekler. Adayların KPSS-2021/10 tercihleri için 30 kurum tercih yapma hakkı vardır.
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli
Nitelik Kodları: Adayların kendi alanlarına uygun mezuniyet kodlarına dikkat etmeleri gereklidir. KPSS tercihleri için belirlenmiş olan kadrolar, hitap ettikleri mezun aday grubuna göre belirli kodlarla ayrılmaktadır. Bu kapsamda iki olan kadrolar KPSS Ortaöğretim adaylarının tercihleri için, üç olan kadrolar KPSS Ön Lisans adaylarınıjn tercihleri için, dört haneli kodlardan ilk hanesi dört olan kadrolar ise KPSS Lisans adaylarının tercihleri için, belirlenen kadroları ifade etmektedir.
Özel Şartlar: Tercihlerinizi yaparken, pozisyonların özel ve genel şartlarına dikkat edilmelidir. Eğer şartlardan birini taşımıyor iseniz yerleşmiş olsanız bile atamanız gerçekleşmez.
Tercih Ücreti: Tercih yaptıktan sonra ÖSYM’ye 25₺ tercih ücret ödemesi var. Ödenmediği takdirde tercihler geçersiz sayılacaktır.
EAH ve Devlet Hastaneleri Farkı: Tayin konusunda ikisi arasında fark yok. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yazmaktan çekince duyulmaması gerekmektedir.
Tercih sıralaması: Bir tercihi 80 puanlı biri 1. Sıraya yazıp 90 puanlı biri 30. Sıraya bile yazmışsa 90 puanlıya gelir ama 80’liye gelmez. Bir ili tercih listesinin başına koymanın avantajı yoktur.
En önemli kriter en çok gitmek istediğiniz kontenjanları daha üstlere almanızdır. Mutlu olmayacağınızı düşündüğünüz bir yere yerleşmeniz daha sonra görev yerinizi değiştirmek için sıkıntı çekmenize ve hatta istifa etmenize yol açabilir.
KPSS tercihi nasıl yapılacak?
KPSS Tercih Kılavuzu açıklandığı andan itibaren, https://ais.osym.gov.tr adresine gidip tercih işlemleri kısmından KPSS tercihleri yapılabilmektedir.