Kamu İşçisine Zam Görüşmelerinde Sona Gelindi! Yüzde 60 Zam

700 binden fazla kamu işçisinin merakla beklediği mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce imzalanması bekleniyor.

İşçi tarafı, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, ardından tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması yönündeki ısrarını sürdürürken, hükümetten gelecek yeni teklifi de beklemeye başladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada 700 bin kamu işçisi için 15.000 TL taban maaş ilk 6 aylık dönem için %45 zam ve %15 rafa Payı talebinde bulunduklarını söylemişti. Buna göre, Türk-İş’in talebi yüzde 60 zam oldu. Edinilen son dakika bilgisi ise, Türk-İş’in talebinin kabul gördüğü yönünde. Sözleşmenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce imzalanması ve açıklanması bekleniyor.

Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.

Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere, özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor. Kaynak: AA

Exit mobile version