Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları Platformu: “Aile Sağlığı Çalışanlarını Ne Yazık ki Devlet Çatısına Sığdıramadınız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilme imkanı sağlanacak. Ayrıca kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı […]

kamu disi aile sagligi calisanlari platformu 8220aile sagligi calisanlarini ne yazik ki devlet catisina sigdiramadiniz8221

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilme imkanı sağlanacak. Ayrıca kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş çerçevesi dışında kalacak.

Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları Platformu konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, birçok kurumda sözleşmeli çalışan personel kadroya alınırken Kamu Personeli olmayan 3600 Aile Sağlığı çalışanının kadroya alınmadığına değinildi.

Açıklamanın tamamında şu sözlere yer verildi: “Sağlık sisteminin başarılı yürütülmesinde temeli oluşturan yapı taşı ve en önemli sac ayağı birinci basamak sağlık hizmetleridir .Bu hizmeti sunan aile sağlığı çalışanları kendilerine yapılan tüm haksızlıklara rağmen canla başla çalışarak görevlerini hakkıyla yerine getirmektedirler. .Peki sayısı azımsanamayacak kadar çok olan 3600 kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanı, yıllardır bakanlığın plansız programsız oluşturduğu sistemde açığı kapatmış, pek çok Birimde Bebeklerin, Çocukların, Gebelerin Aşısız ve izlemsiz kalmalarını önlemiştir.

“Çifte standart uygulanmıştır”

Kadrolu meslektaşlarının tüm görevlerini yerine getirdikleri halde kadrosuz olarak ayrıştırılmışlar ve ne yazık ki özlük hakları kısıtlanmış olarak çalışmaya devam etmişlerdir. Özlük ve Mali hakların farklılığıyla aynı hizmeti sunmak adaletsizlik değil de nedir.? Bakanlık kelimenin tam anlamıyla personelleri arasında çifte standart uygulamıştır. Söz verildiği halde Bakanlık kendi personeline üvey evlat muamelesi yapmıştır.

Birçok kurumda sözleşmeli çalışan personel kadroya alınırken Kamu Personeli olmayan 3600 Aile Sağlığı çalışanı ne yazık ki söz verildiği halde kadroya alınmamıştır. Bebeklerinizi, çocuklarınızı, gebelerinizi emanet ettiğiniz Aile Sağlığı Çalışanlarını ne yazık ki Devlet Çatısına Sığdıramadınız!”

Exit mobile version