Kabinenin En Başarılı ve Başarısız Bakanları Sıralaması Belli Oldu

Kabinedeki en başarılı ve başarısız bakanların seçildiği anketin sonuçları belli oldu. En başarılı bakan kim? En başarısız bakan kim?

Katılımcıların oylarıyla belirlenen sıralamada en başarısız olduğu düşünülen isim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ’ı başarısız bulanların oranı yüzde 27,5 olarak ölçüldü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı takip eden, en başarısız olduğu düşünülen ikinci bakan ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. Hazine ve Maliye Bakanı’na başarısız diyenlerin oranı, yüzde 24 olarak tespit edildi.

Bundan önceki zamanlarda kabinede en çok sevilen ve beğenilen bakanlardan biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katılımcıların düşüncesine göre en başarısız bulunan üçüncü kişi oldu. Soylu’yu başarısız bulan katılımcıların oranı yüzde 23 olarak ölçüldü.

EN BAŞARILI BAKAN MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SEÇİLDİ

Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu, yapılan anket sonucunda en başarılı bakan olarak seçildi. Çavuşoğlu’nu başarılı bulan katılımcıların oranı yüzde 24,6 olarak ölçülürken hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca seçildi. En başarılı ikinci bakan olan Fahrettin Koca’nın başarılı olduğunu düşünen katılımcıların oranı ise yüzde 15,1 olarak ölçüldü.

En başarılı olduğu düşünülen üçüncü isim ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar seçildi. Akar’ı başarılı bulanların oranı ise yüzde 11,4.

Exit mobile version