Tahliye Edilen İskenderun Devlet Hastanesi Personeli Çadırlarda Hizmet Vermeye Devam Ediyor

20 Şubat Pazar günü merkezi Hatay’ın Defne ilçesi olan 6,4 şiddetindeki deprem nedeniyle tedbir için boşaltılan İskenderun Devlet Hastanesi sağlık personelleri çadırlarda hizmet vermeye devam ediyor. Haftanın ilk günü Hatay, Defne’de yaşanan 6.4 şiddetindeki deprem İskenderun’da da hissedildi. İskenderun’un Numune Mahallesi’nde bulunan yoğun bakım servisi yeni hizmet binasında yatarak tedavi olan 9 hasta tedbir maksadıyla […]

iskenderun devlet hastanesi

20 Şubat Pazar günü merkezi Hatay’ın Defne ilçesi olan 6,4 şiddetindeki deprem nedeniyle tedbir için boşaltılan İskenderun Devlet Hastanesi sağlık personelleri çadırlarda hizmet vermeye devam ediyor.

Haftanın ilk günü Hatay, Defne’de yaşanan 6.4 şiddetindeki deprem İskenderun’da da hissedildi.

İskenderun’un Numune Mahallesi’nde bulunan yoğun bakım servisi yeni hizmet binasında yatarak tedavi olan 9 hasta tedbir maksadıyla Dörtyol Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin acil servisi ise bahçe kısmına kurulan sahra hastanesiyle depremzedelere hizmet vermeye devam ediyor.

İskenderun Devlet Hastanesi’ne tedavi olmak için gelen hastalar, hastalık boyutlarına göre personeller tarafından yetişkin, çocuk ve acil servis hizmeti verilen çadırlara yönlendiriliyor.

100 sağlık çalışanının bulunduğu sahra hastanesi, vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti veriyor.

Deprem dolayısıyla tahliye edilen hastanenin Başhekimi Veysel Yıldırım, hastanede hizmet vermeye devam edilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını fakat gerçekleşen Defne ilçesi merkezli depremden sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına hastaneyi boşaltarak tedbir almak durumunda kaldıklarını söyledi.

Yaşanan afetler öncesinde acil servis olarak hizmet veren binanın yetkililer tarafından az hasarlı olduğu belirtildiği için sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

“Anjiyo ünitemiz, yoğun bakım devredeydi. Polikliniklerimizi devreye sokmuştuk. Ancak yeni deprem olmasıyla birlikte tedbir olarak hastanemizi boşalttık. Acilimizi dışarıdaki çadırlara aldık. Orada hastalarımızı yine karşılamaya çalışıyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz.

İkinci basamak ameliyat falan gerektiğinde hastalarımızı sevk ediyoruz. Ambulanslarımız hazır bekliyor. Dörtyol Devlet Hastanesi faaliyette, sahra gemilerimiz var; oralara da sevk ediyoruz. Şu an yaklaşık 100 personelimiz çalışıyor.”

Sağlık çalışanları olarak 6 Ocak’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden bu yana vatandaşın yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, “Sağlık teşkilatı olarak depremzedelerin yanındayız. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sağlık teşkilatı olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

 

KAYNAK: AA

Exit mobile version