Işın Tedavisi İle Pozitif Sonuç!

Kent Onkoloji Merkezi’nde görev yapan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Can, meme kanserinde radyoterapinin (ışın tedavisi) memede ve koltuk altı lenf bezlerinde hastalığın tekrarlamasının önüne geçmek amacıyla uygulandığını belirterek “Ayrıca metastaz yapmış meme kanserlerinde nokta atışı tekniği ile metastazlara yönelik yüksek doz ışın tedavisi uygulanabilmekte ve oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir” dedi. Radyoterapinin meme kanserinin tedavisindeki yerine […]

isin tedavisi ile pozitif sonuc

Kent Onkoloji Merkezi’nde görev yapan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Can, meme kanserinde radyoterapinin (ışın tedavisi) memede ve koltuk altı lenf bezlerinde hastalığın tekrarlamasının önüne geçmek amacıyla uygulandığını belirterek “Ayrıca metastaz yapmış meme kanserlerinde nokta atışı tekniği ile metastazlara yönelik yüksek doz ışın tedavisi uygulanabilmekte ve oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir” dedi.

Radyoterapinin meme kanserinin tedavisindeki yerine dikkat çeken Can, metastaz yapmış meme kanserlerinde nokta atışı tekniği ile metastazlara yönelik yüksek doz ışın tedavisi uygulanabildiğini ve oldukça iyi sonuçlar elde edildiğini sözlerine ekledi.

Radyoterapinin, cerrahi ve kemoterapi ile birlikte meme kanseri tedavisinin önemli bileşenlerinden biri olduğunu kaydeden Dr. Osman Burak Can, her 8 kadında bir görülen meme kanserinin tedavi edilebilen kanserlerden biri haline geldiğini de hatırlatarak şöyle konuştu: “Radyoterapiyi hem meme kanserinin hem de metastazlarının tedavisinde uyguluyoruz. İleri teknoloji cihazlarla yeni teknikler tedavideki başarımızı artırıyor. Radyoterapiyi, meme koruyucu cerrahi sonrası veya koltuk altında lenf bezi metastazı varlığında da öneriyoruz. Radyoterapi uygulamasının amacı memede ve koltuk altı lenf bezlerinde hastalığın tekrarlamasının önüne geçmek. Bu tedavi sıklıkla 5-6 hafta kadar sürüyor. Radyoterapi sırasında ılımlı düzeylerde cilt yan etkileri görülmekle birlikte yüksek teknolojili cihazlar ve yeni tedavi teknikleri ile kalp ve akciğer gibi organlar radyasyonun istenmeyen yan etkilerinden maksimum düzeyde korunuyor.” dedi.

Exit mobile version