Hekime Yönelik Cinsel Saldırının Cezası Belli Oldu

21.03.2019 tarihinde İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde mesai bitiminde yürüyen kadın hekime yönelik yapılan cinsel saldırı davasında karar çıktı.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan cinsel saldırı davasına ilişkin karar verildi. Mesai bitiminde bahçede yürüyen bir kadın hekime cinsel saldırıda bulunan K.E. hakkında Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanığın hafif zekâ geriliği ve konuşma bozukluğu tanıları nedeniyle yaptığı eylemin anlam ve sonuçlarını idrak edemediği belirtilerek beraat kararı verilmişti.

Hukuk Bürosunca yapılan itiraz sonucunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, başvuruyu haklı bularak ilk derece mahkemesinin kararını bozdu. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yeniden yargılama neticesinde ise 18.04.2024 tarihinde bu kez sanık hakkında mahkûmiyet kararı verildi. Sanık, mağdur hekime yönelik “basit cinsel saldırı” eylemi nedeniyle TCK’nın ilgili maddesi uyarınca 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu karara karşı sanığın istinaf yoluna başvurma hakkı bulunmakla beraber kararın onanması durumunda verilen cezanın infazı gerçekleştirilecek.

Exit mobile version