Genç Sağlık Sendikası: “Deprem Tazminatının Bölgede Bulunan Tüm Sağlık Çalışanlarına Ödenmesi İçin Dava Açtık”

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ilde ciddi etkilere neden olan deprem felaketinin ardından, deprem bölgelerinde görev yapan kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesi kararı alındı.

Alınan karar, Resmî Gazete’nin 12 Mayıs 2023 tarihli ve 32188 sayılı yayınıyla yürürlüğe girdi. Ancak, tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesi uygulaması, depremden etkilenen Adana’nın Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Tufanbeyli ve Yumurtalık ilçeleri, Diyarbakır’ın Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp, Lice ve Silvan ilçeleri, Elazığ’ın Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban, Sivrice ilçeleri ile Sivas ilinin Gürün ilçesi ve bağlı yerleşim yerlerini kapsam dışında bıraktı.

Genç Sağlık Sendikası Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Aydın’ın yaptığı çalışmalarla ortaya çıkan mağduriyetle ilgili olarak Danıştay’da dava açıldı.

Danıştay’da açılan dava kapsamınca, ilişkili ilçelerde önemli ölçüde yıkım olmamasına rağmen depremden etkilenen yerleşim yerlerine önemli bir göç yaşandığı ve bu durumun, o bölgede çalışan personele deprem tazminatı ödenmesi gerektiğini kanıtladığı ifade edildi. Bu nedenle, depremden etkilenen tüm illerde şart aranmaksızın deprem tazminatının ödenmesi talebinde bulunuldu.

Exit mobile version