Eşinden Şiddet Gören Doktor İçin TBMM Adım Attı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, İzmir’de uzaklaştırma kararına rağmen şiddet gördüğü eşiyle aynı hastanede çalışmaya devam eden bir doktor için harekete geçtiklerini açıkladı. Erdoğan, komisyonun girişimleriyle, şiddet mağduru hekimin başka bir hastaneye tayininin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu adım, şiddet mağdurlarının haklarının korunması ve güvenliklerinin sağlanması adına önemli bir gelişme […]

Eşinden Şiddet Gören Doktor İçin TBMM Adım Attı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, İzmir’de uzaklaştırma kararına rağmen şiddet gördüğü eşiyle aynı hastanede çalışmaya devam eden bir doktor için harekete geçtiklerini açıkladı.

Erdoğan, komisyonun girişimleriyle, şiddet mağduru hekimin başka bir hastaneye tayininin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu adım, şiddet mağdurlarının haklarının korunması ve güvenliklerinin sağlanması adına önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda çok hassasiyet gösterdiğini kaydederek, “Bakanlık, bu uzaklaştırma kararı ile ilgili tekrar bir soruşturma açtı. Uzaklaştırma kararını da dikkate alarak şiddet uygulayan hekimi, kadının bulunduğu hastaneden çok daha uzak bir ilçeye, hastaneye tayinini çıkardı. Dolayısıyla bize gelen bireysel başvuruları yakinen takip ediyoruz. Şunu da görüyoruz; yani şiddetin eğitimlisi, eğitimsizinin olmaması gerçekten çok trajik bir gerçek” ifadelerini kullandı.

‘MOBBİNG BAŞVURULARINI TİHEK VE KDK’YA YOLLUYORUZ’

Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan, komisyona mobbinglerle ilgili başvuruların da geldiğine dikkat çekerek, “Mobbing ile ilgili başvuru geldiğinde, şikayetleri kişinin amirine yazıyorduk. Bazen amir de o mobbing uygulayıcısı olabiliyordu. Dolayısıyla geri dönüşlerde yer yer sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi yeni bir uygulama başladı. Mobbing ile ilgili bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mobbing ile ilgili yapılan tüm başvuruları artık, Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHEK) ya da Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) dilekçeleri yolluyoruz. Oralar da tamamıyla bireysel ve özgür kuruluşlar ve o kurumların değerlendirmesi sonucunda mobbing mağduru insanlara yardım edebiliyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version