Genç Doktor Melike, Böbrek Ameliyatı Sırasında Hayatını Kaybetmişti: Soruşturma Başlatıldı

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı doktoru Melike Sargın İlhan’ın, böbrek ameliyatı sırasında yaşamını yitirmesine ilişkin idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, görevli olduğu KKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 23 Nisana günü böbrek rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği operasyon sırasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki doktor Melike’nin ailesi, kızlarının ölümünde ihmal olduğu ve ameliyata asistanların girdiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu.

İlhan’ın ölümünün ardından hastane tarafından başlatılan idari soruşturma ve araştırmanın her yönüyle sürdüğü öğrenildi. Vali Mehmet Makas, bir programda gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Valilik üzerinden yürüyen bir soruşturma olmadığını dile getiren Makas, “Üniversite YÖK’e bağlı. YÖK ve savcılık üzerinden soruşturma sürüyor. İçimiz yandı, cenazeye de katıldık. Beklenmeyen bir gelişme ama sebebi nedir, bilemiyoruz. Şu anda araştırıyorlar. İnanıyorum ve biliyorum ki orada en üst düzeyde müdahale etmişlerdir. Bazen sokaktan duyduğumuza da çok bağlamamak lazım, ‘asistanlar girdi, şu oldu, bu oldu’, varsa bir ihmal, soruşturma ortaya çıkaracaktır.” açıklamasında bulundu. (AA)

Exit mobile version