Difteri ( Kuşpalazı) Nedir? Difteri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Difteri (Kuşpalazı) nedir? Difteri, solunumu kontrol eden kas ve dokuların düzgün çalışmadığı solunum sisteminin bir durumudur. Difteri yaygın semptomları arasında düz yatarken nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürük ve göğüs ağrısı bulunur. Difteri (Kuşpalazı) belirtileri nelerdir? Vücudunuzun hangi bölümünün etkilendiğine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bademcikleri alınan kişilerde ameliyattan hemen sonra Difteri belirtileri görülebilir. Ancak bademciklerini aldırmamış […]

difteri kuspalazi nedir difteri belirtileri nelerdir nasil tedavi edilir

Difteri (Kuşpalazı) nedir?

Difteri, solunumu kontrol eden kas ve dokuların düzgün çalışmadığı solunum sisteminin bir durumudur. Difteri yaygın semptomları arasında düz yatarken nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürük ve göğüs ağrısı bulunur.

Difteri (Kuşpalazı) belirtileri nelerdir?

Vücudunuzun hangi bölümünün etkilendiğine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bademcikleri alınan kişilerde ameliyattan hemen sonra Difteri belirtileri görülebilir. Ancak bademciklerini aldırmamış olanlar için Difteri belirtileri arasında boğaz ağrısı, boğazda ses kısıklığı, nefes almada zorluk, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük nöbetleri, kulak ağrıları ve hatta ateş ve kulaklarda şişme sayılabilir. Difteri belirtileri, vücudunuzun hangi bölümünün etkilendiğine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bademcikleri alınan kişilerde ameliyattan hemen sonra Difteri belirtileri görülebilir. Ancak bademciklerini aldırmamış olanlar için Difteri belirtileri arasında boğaz ağrısı, boğazda ses kısıklığı, nefes almada zorluk, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük nöbetleri, kulak ağrıları ve hatta ateş ve kulaklarda şişme sayılabilir.

Difteri (Kuşpalazı) Tedavisi Nasıldır?

Bu hastalığın tedavisinde hastalar, önce boğaz kültürleri alınır daha sonra tetkikler için kan alınır. Çıkan sonuçlara göre antitoksin antibiyotik tedavisi başlanır. Hastalar bu hastalığı atlatsa bile hastaneden çıkmadan önce muhakkak difteri aşısı uygulanır ve aşı her 10 yılda bir tekrarlanmalıdır.

 

 

 

Exit mobile version