Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 11 ilimiz etkilenmiş; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş gibi illerimizde büyük yıkımlar meydana gelmişti.
Deprem bölgelerinde görevli kamu personelleri belirli bir süre zarfında idari izinli sayılmıştı. Depremzede sağlık çalışanlarının mağduriyeti ise her geçen gün artıyor.
Whatsapp ihbar hattımıza gelen mesajlardan bir tanesi de depremzede sağlık çalışanı anneye ait. Depremde evini, arabasını kaybeden ve başka bir ile mecburi göç yapan çocuk sahibi sağlık çalışanı anne mağduriyetini anlattı. Çocuğunun 8 yaşında olduğu için idari izinden yararlanamadığını ifade eden sağlık çalışanı, deprem psikolojisini üzerinden henüz atamamış evladını annesiz babasız bırakıp nasıl çalışacağız? diye sordu.
Depremzede sağlık çalışanı anne mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ben Adıyaman’da Sağlık Teknikeri olarak çalışan depremzede bi anneyim. Depremde evimi kaybettim, arabam enkazda hurdaya döndü ve yaşamımı sürdürebileceğim her şeyi depremle beraber kaybettim. Eşimde benim gibi sağlık teknikeri ve şimdi bizi göreve çağırıyorlar. Gitmeyenler hakkında idari işlem yapılacağı yönünde bir mobbingle hem de. Ayrıca esnek mesai değil aktif çalışma şeklinde düzenleme yapılacağı söylenildi. Görevlendirme ile gelen gönüllü arkadaşların da görevlendirmelerinin iptal edildiğini öğrendik. Hem de bu kadar gönüllü arkadaşımız varken. Çocuğum 8 yaş olduğu İçin idari izinden yararlanamıyorum, geldiğim ilde çocuğumu okula kaydettirdim, şimdi ikimizde iş başı yapacaksak ben evladımı nereye, kime bırakıcam?
“Çocuklarımızı şimdi annesiz babasız bir başına bırakıp, evsiz barksız nasıl iş yapacağız?”
Zaten deprem psikolojisini üzerinden atamayan çocuklarımızı şimdi annesiz babasız bi başına bırakıp, evsiz barksız nasıl iş yapacağız? En azından iki eş sağlıkçı olan anneler için idari izin hakkı tanınsın. Lütfen sizlerden rica ediyorum sesimiz olun. Görevlendirmeler 2-3 ay daha devam etsin Biz iki eş sağlıkçı olan sağlıkçı anneler çok mağduruz.”