Beyin Sisi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Teknolojinin kullanımının artması, kapalı alanlarda fazla kalma, sağlıksız beslenme, hazır gıda tüketiminin artması, hareketsizlik, salgın hastalıklar ve kullanılan ilaçların beyin sisini tetiklediği düşünülmektedir. Gün içerisinde yapmanız gereken işleri sürekli unutuyorsanız, basit matematiksel işlemleri dahi yaparken zorlanıyorsanız, dikkatiniz dağınıksa, yorgunluk ve halsizlik gün içindeki performansınızı azaltıyorsa, uykunuzu aldığınız halde sık sık uyuklama hali içerisine giriyorsanız, kendinizi […]

beyin sisi nedir belirtileri nelerdir

Teknolojinin kullanımının artması, kapalı alanlarda fazla kalma, sağlıksız beslenme, hazır gıda tüketiminin artması, hareketsizlik, salgın hastalıklar ve kullanılan ilaçların beyin sisini tetiklediği düşünülmektedir. Gün içerisinde yapmanız gereken işleri sürekli unutuyorsanız, basit matematiksel işlemleri dahi yaparken zorlanıyorsanız, dikkatiniz dağınıksa, yorgunluk ve halsizlik gün içindeki performansınızı azaltıyorsa, uykunuzu aldığınız halde sık sık uyuklama hali içerisine giriyorsanız, kendinizi sisli bir havanın içinde yaşıyormuş gibi hissediyorsanız beyin sisi belirtileri taşıyor olabilirsiniz. Beyin sisi tedavisi olan bir rahatsızlık olduğu için böyle bir şüphe anında tedavi amaçlı doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

 

Beyin Sisinin Belirtileri Nelerdir?

2020 yılının başında tüm dünyayı saran covid-19 salgını ile insanlarda görülen stres, kronik hastalıklar, pandemi süreci ile havasız ortamlarda, evlerde uzun kalma anları ve maske takımı ile alınan oksijenin azlığı beyin sisi rahatsızlığını tetiklemiştir. Yoğun stres altında çalışan insanlarda görülme sıklığı daha da artmaktadır. Beyin sisinin belirtileri şu şekildedir:

Sizlerde de bu ve benzeri belirtiler görüldüğü takdirde beyin sisi rahatsızlığından şüphelenebilir, bunun için yardım alabilirsiniz.

Beyin Sisi Nasıl Tedavi Edilir?

Beyin sisi belirtilerinden birden fazlasını kendinizde gözlemliyorsanız ilk yapmanız gereken yaşam kalitenizi gözden geçirmek olacaktır. Hareketsiz bir yaşamınız varsa, düzenli beslenemiyorsanız, yoğun bir iş temposunun içerisindeyseniz artık hayatınızın kontrolünü elinize almanız gerekmektedir. Beyin sisinin sizde oluşturduğu belirtileri en aza indirgemenin yolu aşağıdaki maddeleri hayatınıza geçirmektir.

 

Ne Zaman Doktora Danışılmalı?

Yukarıda saymış olduğumuz beyin sisi belirtileri her geçen gün artıyor ve hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, baş etmekte  zorlanıyorsanız bir doktora danışmalısınız. Günlük aktivitelerinizi yapmanızı engelleyecek yorgunluklar, halsizlikler, ani öfke patlamaları, kişileri dinlerken anlamama, bir sis bulutunun içinde yaşıyormuş hissi taşıma, gün içinde yapacaklarını unutma gibi belirtilerin sayısı ve yoğunluğu arttığında yardım almanız gerekmektedir.

 

Beyin Sisi ve Pandemi Arasındaki İlişki

2020 yılının başında başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan covid-19 salgını sonucu başlatılan karantina rutin hayatımızın şeklini değiştirmiştir. İnsanlar uzun zaman dilimlerinde evlere kapandığı için daha az hareket etmeye başlamıştır. Kısıtlı alanlarda uzun süre kalmanın getirdiği bazı olumsuz alışkanlıklar hayatımıza girmiştir. Daha çok televizyon izleme, bilgisayar oyunları, sosyal medyada geçen zamanın artması ve beraberinde gelen hareketsizlik, uyku düzensizliği. Aynı zamanda sebze ve meyveye ulaşım daha zor olduğu için paketli gıdalar, hamur işleri ve şeker kullanımı artmıştır. Sağlıksız beslenme ile de birçok rahatsızlık ortaya çıkmıştır. Karantina sağlıksız beslenmeyi, hareketsizliği, uykusuzluğu beraberinde getirmiştir. Aynı zamanda maske kullanımı da oksijen alımını azaltmış böylece beyin sisi belirtilerine kapı açılmıştır.

Exit mobile version