Becayiş Nedir? Nasıl Yapılır? Becayiş Şartları Nelerdir?

Becayiş kelime anlamı olarak “karşılıklı yer değiştirme” anlamına gelmekte olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 73. maddesinde, “Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.” ifadeleriyle tanımlanarak açıklanmıştır. Devlet Memurları Kanunu’nunda belirtildiğine göre becayiş yalnızca aynı devlet […]

becayis nedir nasil yapilir becayis sartlari nelerdir

Becayiş kelime anlamı olarak “karşılıklı yer değiştirme” anlamına gelmekte olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 73. maddesinde, “Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.” ifadeleriyle tanımlanarak açıklanmıştır.

Devlet Memurları Kanunu’nunda belirtildiğine göre becayiş yalnızca aynı devlet kurumunda çalışan ve aynı sınıfta bulunan kişiler arasında yapılabilir. Bir diğer ifade ile, T.C. Sağlık Bakanlığı personeli ile T.C. Millî Eğitim Bakanlığı personeli yer değiştiremez. Örneğin, yalnızca Sağlık Bakanlığı’nın Mardin’e atadığı bir hemşire ile yine aynı bakanlık tarafından Konya’ya atanmış bir hemşire yer değiştirebilir.

Md 29: karşılıklı yer değiştirme ( 657-4/A-Kadrolu ) 

 “Aynı hizmet bölgesi illerde aynı unvan ve branşta görev yapan personel, görev yaptığı Bakanlık ve bağlı kuruluş teşkilatı içinde uygun görülmesi hâlinde karşılıklı olarak yer değiştirebilir.”

Becayiş Şartları Nelerdir?

Becayiş dilekçesi nasıl yazılır? Becayiş dilekçesi örneği

Becayiş dilekçesi örneklerine için saglikagi.com sayfamızdaki örnek dilekçeler kategorisinden erişebilirsiniz.

Exit mobile version