AÖF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır? 2023

AÖF öğrenci girişi yapmayı deneyen adaylar bazen çeşitli sorunlarla karşılaşabilir ve bu sistem tamamen online olduğu için söz konusu hataları çözmekte zorlanabilir. Ayrıca AÖF sadece tek bir üniversitede bulunmaz. Bu nedenle bazen adayların yanlış sistemleri kullanarak AÖF girişi yapmaya çalıştığı görülür. AÖF Nedir? Kısaca AÖF olarak ifade edilen kavram “açıköğretim fakültesi” kavramının kısaltmasıdır. Yani öğrencilerin […]

AÖF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır? 2023

AÖF öğrenci girişi yapmayı deneyen adaylar bazen çeşitli sorunlarla karşılaşabilir ve bu sistem tamamen online olduğu için söz konusu hataları çözmekte zorlanabilir. Ayrıca AÖF sadece tek bir üniversitede bulunmaz. Bu nedenle bazen adayların yanlış sistemleri kullanarak AÖF girişi yapmaya çalıştığı görülür.

AÖF Nedir?

Kısaca AÖF olarak ifade edilen kavram “açıköğretim fakültesi” kavramının kısaltmasıdır.

Yani öğrencilerin fiziksel olarak bir araya gelmeden internet üzerinden ve uzaktan üniversite eğitimi aldığı fakülteler açıköğretim fakültesi olarak isimlendirilir.

Halihazırda Türkiye’de üç tane açıköğretim fakültesi vardır:

Ancak bu fakülteler arasında en eskisi, meşhuru ve en çok öğrenciye sahip olanı 1982 yılında kurulan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’dir.

Aktiflik, bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Anadolu Üniversitesi’ni Erzurum Atatürk Üniversitesi takip eder ve son sırada İstanbul Üniversitesi Açık ev Uzaktan Eğitim Fakültesi yer alır.

Fakat İstanbul Üniversitesi’nin son yıllarda açıköğretim fakültesini hızla geliştirdiği ve öğrenci sayısını hızla yükselttiği görülür.

AÖF Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

AÖF öğrenci girişi yapılmadan AÖF sınav giriş belgesi edinmek mümkün değildir. Dolayısıyla öncelikle öğrencinin bağlı olduğu açıköğretim fakültesinin öğrenci bilgi sistemine giriş yapması gerekir.

Açıköğretim fakültelerinin öğrenci bilgi sistemlerine giriş yapmanın haberimizin ilerleyen bölümlerinde açıklayacağımız farklı yolları vardır. Ancak en kesin ve garanti yol, üniversite kaydı sırasında elde edilen okul numarası ile şifreyi kullanmaktır.

Bazı açık öğretim fakülteleri okul numarası yerine e-mail ile giriş yapılmasını talep eder. Bu durumda öğrenci, üniversiteye kayıt olurken kullandığı e-mail adresini kullanmalıdır.

Daha sonra AÖF öğrenci girişi işlemini tamamlayan öğrenci arayüz üzerinden ilgili bölüme tıklayarak sınav giriş belgesini indirebilir ve yazdırabilir.

AÖF Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Açıköğretim fakültesi sınav sonuçlarını öğrenmenin tek yolu AÖF öğrenci girişi yapmaktır. Dolayısıyla kayıtlı oldukları fakültenin öğrenci bilgi sistemine giriş yapmayan kişiler sınav sonuçlarını öğrenemez.

Bazı açıköğretim fakülteleri öğrenci bilgi sistemine E-Devlet üzerinden giriş yapmayı mümkün kılarken bazıları yalnızca kendi tanımladıkları ve öğrencileriyle paylaştıkları giriş bilgilerinin kullanılmasını ister.

Yani AÖF öğrenci girişi fakülteden fakülteye değişebilir. Fakat sınav sonuçlarını öğrenme işlemi fakülteye göre değişmez çünkü öğrenci bilgi sistemlerinin ortak yönü sınav sonuçlarını da içermeleridir.

Öğrenci kendi okulunun öğrenci bilgi sistemine başarıyla giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarının yer aldığı sayfaya kolaylıkla erişebilir.

AÖF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

Öğrencinin kendi bilgilerinin yer aldığı öğrenci arayüzüne erişebilmesi için öncelikle eğitim aldığı okulun öğrenci bilgi sisteminin yer aldığı internet sayfasını doğru tespit etmesi gerekir.

Çünkü her üniversitenin öğrenci bilgi sistemi farklıdır. Buna dikkat etmeyen öğrencilerin çoğu zaman kayıtlı olmadıkları üniversitenin arayüzüne girmeye çalıştığı ve doğal olarak giriş işlemini başaramadıkları görülür.

Aşağıda Türkiye’de üç açıköğretim fakültesi için öğrenci bilgi sistemine nasıl giriş yapılacağı detaylı olarak açıklanmıştır.

Anadolu AÖF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

Türkiye’de en çok öğrenci ve bölüm barındıran ve en aktif şekilde tercih edilen açıköğretim fakültesi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’dir.

Eğer bu fakültenin öğrencisiyseniz aşağıda yer alan adımları takip ederek AÖF öğrenci girişi yapabilirsiniz.

  1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi bağlantısına tıklayın.
  2. Üzerinde GİRİŞ YAPINIZ yazan kırmızı butona tıklayın.
  3. Açılan sayfada E-Devlet ile Giriş ya da Anadolu Üniversitesi Hesabı ile Giriş seçeneklerinden uygun olana tıklayın.
  4. E-Devlet ile Giriş butonuna tıkladıysanız T.C. Kimlik No ve E-Devlet şifrenizi ilgili bölümlere yazarak Giriş Yap butonuna tıklayın ve işlemi tamamlayın.
  5. Anadolu Üniversitesi Hesabı ile Giriş butonuna tıkladıysanız üniversite kaydı sırasında tanımlanan e-posta adresinizi ve şifrenizi yazıp Oturum Aç butonuna tıklayarak giriş işlemini tamamlayın.

ATA AÖF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisiyseniz AÖF öğrenci girişi işlemi için öncelikle Atatürk Üniversitesi’nin sizin için oluşturduğu öğrenci bilgi sistemine erişmeniz gerekir.

Fakat Atatürk Üniversitesi Giriş Merkezi sadece örgün eğitimde kayıtlı öğrenciler içindir. Yani açıköğretim öğrencileri bu siteyi kullanarak öğrenci bilgi sistemine erişemezler. ATA AÖF öğrencilerinin kullanması gereken sistem ATA-AÖF giriş sistemidir.

Atatürk Üniversitesi’nde örgün eğitim alan öğrenciler E-Devlet ile öğrenci bilgi sistemlerine giriş yapabilirken bu üniversitedeki açıköğretim öğrencileri E-Devlet şifresiyle öğrenci bilgi sistemlerine giriş yapamazlar.

Aşağıda Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin öğrenci bilgi sistemine nasıl giriş yapabileceği açıklanmıştır.

  1. ATA-AÖF Giriş sistemi bağlantısına tıklayın.
  2. Kullanıcı Adı kısmına üniversite tarafından size tanımlanan özel kullanıcı adını girin ve İleri butonuna tıklayın.
  3. Ardından Şifre bölümüne üniversiteniz tarafından size özel tanımlanan şifreyi yazın.
  4. Öğrenmeye Başlayın butonuna tıklayarak giriş işlemini tamamlayın.

İstanbul AUZEF Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri, öğrenci bilgi sistemlerine erişmekte diğer üniversitelerin açıköğretim öğrencilerine kıyasla daha fazla zorlanabilirler.

Çünkü İstanbul Üniversitesi hem örgün hem de açıköğretim öğrencileri için AKSİS adında özel bir öğrenci otomasyon sistemi kullanır. Aşağıdaki adımları takip edilerek bu sisteme giriş yapılabilir.

  1. Aksis – İstanbul Üniversitesi Akademik Kayıt Sistemi bağlantısına tıklanır.
  2. Açılan ekranda kimlik numarası ya da kullanıcı adı ile şifre ilgili bölümlere yazılarak Giriş butonuna tıklanır.
  3. Daha sonra eğer öğrenci belgesi ya da not dökümü gibi belgeler talep edilmek isteniyorsa OBS, sınav sonucu takibi gibi işlemler yapılmak isteniyorsa AUZEF ALMS seçeneğine tıklanır.

Böylece AÖF öğrenci girişi tamamlanır ve öğrenci sistem üzerinde yetkili olduğu bütün işlemleri gerçekleştirmeye başlayabilir.

Son dakika personel sağlık ve gündem gelişmelerini Sağlık Ağı ile takip edebilirsiniz.

Exit mobile version