Araştırmacılar İrtibata Geçti: 29 Ayda 217 Kez Coronavirüs Aşısı Oldu

Almanya’da yaşanan olağanüstü bir vakaya göre, 62 yaşındaki bir kişinin, coronavirüs aşısını 217 kez yaptırdığı ortaya çıktı. Araştırmacılar bu olağanüstü olayı incelemek ve bu kadar fazla aşının yan etkilerini tespit etmek için kişiyle irtibata geçti. Yapılan testlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı belirtildi. Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan bu vakaya göre, Almanya’da 62 yaşındaki bir […]

Araştırmacılar İrtibata Geçti: 29 Ayda 217 Kez Coronavirüs Aşısı Oldu

Almanya’da yaşanan olağanüstü bir vakaya göre, 62 yaşındaki bir kişinin, coronavirüs aşısını 217 kez yaptırdığı ortaya çıktı. Araştırmacılar bu olağanüstü olayı incelemek ve bu kadar fazla aşının yan etkilerini tespit etmek için kişiyle irtibata geçti. Yapılan testlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı belirtildi.

Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan bu vakaya göre, Almanya’da 62 yaşındaki bir erkek, doktorların tavsiyelerine rağmen 29 ay boyunca özel kliniklerden satın aldığı coronavirüs aşılarını tam 217 kez yaptırmış.

“VAKADA HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNU BELİRLENMEDİ”

Erlangen-Nurember Üniversitesi araştırmacıları, bu olağandışı durumu incelemek amacıyla kişiyle irtibata geçti ve testler yaptı. Söz konusu erkekte her hangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi. Uzmanlar, bu kadar fazla aşının hücrelerde yorgunluk oluşturabileceğinden endişe duyuyordu fakat yapılan testler sonucunda herhangi bir olumsuz etkiye rastlanmadı.

“CORONAVİRÜSE DAHA ÖNCE HİÇ YAKALANMAMIŞ”

En ilginci de, bu kişinin daha önce coronavirüse hiç yakalanmadığı tespit edildi. Üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü’nden Dr. Kilian Schober, “Bu vakayı gazete haberlerinden öğrendik. Daha sonra kendisiyle temas kurduk ve Erlangen’de bazı testlerden geçirmek istediğimizi söyledik. Çok ilgi gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Dr. Schober, “Çalışmayı yaptığımız sırada, kendi ısrarı sonucu vakaya yine Covid aşıları yapıldı. Daha sonra numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi tam anlamıyla belirlemek için kullanma fırsatımız oldu.” dedi. Araştırmacılar, bu kadar çok aşılanmayı teşvik etmediklerini söylüyor. (NTV)

Exit mobile version