2 Yıllık Önü Açık Bölümler 2022

Tercih dönemleri hem adaylar hem de veliler için karmaşık ve çetrefilli dönemlerdir. Bu haberimizde 2 yıllık önü açık bölümleri araştıran adaylar için 2022 yılı güncel verileri ışığında hangi bölümlerin, hangi nedenlerden dolayı gelecek vadettiğini okuyabilirsiniz. 2 Yıllık Bölüm Nedir? İki yıllık bölümler ön lisans bölümleridir ve meslek yüksekokullarıdır. Tıpkı üniversiteler gibi meslek yüksekokulları da yüksek […]

2 yillik onu acik bolumler 2022

Tercih dönemleri hem adaylar hem de veliler için karmaşık ve çetrefilli dönemlerdir. Bu haberimizde 2 yıllık önü açık bölümleri araştıran adaylar için 2022 yılı güncel verileri ışığında hangi bölümlerin, hangi nedenlerden dolayı gelecek vadettiğini okuyabilirsiniz.

2 Yıllık Bölüm Nedir?

İki yıllık bölümler ön lisans bölümleridir ve meslek yüksekokullarıdır. Tıpkı üniversiteler gibi meslek yüksekokulları da yüksek öğretim kurumlarıdır.

Dört yıllık üniversite bölümlerinden farklı olarak meslek yüksekokullarının varlık amacı mesleki eğitim vermektir. Bu tür okulları bitiren kişilerin iki yıllık eğitim sonunda iş hayatına hazır olması ve çalışma hayatına başlaması amaçlanır. Türkiye’de bine yakın meslek yüksekokulu vardır ve meslek yüksekokullarında bir milyonun üzerindeki sayıda öğrenci eğitim görmektedir.

2 Yıllık Bölümlerin Avantajları

Dört yıllık lisans bölümlerine kıyasla 2 yıllık ön lisans programlarında eğitim almanın bazı avantajları vardır:

2 Yıllık Bölüm Okuyanlar Ne Olabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olan öğrenciler için üç farklı kariyer söz konusu olabilir:

  1. KPSS ön lisans sınavına girip bu sınavda başarılı olarak devlet memuru olmak
  2. Özel sektörde çalışmaya başlamak
  3. DGS sınavına girip bu sınavda başarılı olarak üniversitelerin lisans bölümlerinde eğitimlerini sürdürmek

Tercih ettiği ön lisans bölümüne göre öğrenciler 2 yıllık ön lisans programlarını bitirdiklerinde şu mesleklerden bir tanesini yapabilirler:

DGS ile bu listede yer almayan farklı programlara da geçiş yapılabilir. Ancak her ön lisans programı belirli bölümlere geçiş yapabilir. Bu nedenle DGS ile geçiş yapmayı düşünen öğrencilerin geçiş yapmayı düşündükleri bölüme uygun olan 2 yıllık bölümü seçmesi gerekir.

Hangi 2 yıllık ön lisans bölümlerinin hangi 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabileceği hakkında detaylı bilgi edinmek için ÖSYM DGS kılavuzuyla birlikte yayınlanan Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları tablosu incelenmelidir.

2 Yıllık Önü Açık Bölümler

2 yıllık önü açık bölümler öğrencilerin kariyer hedefleri doğrultusunda incelenmelidir. Bazı öğrenciler 2 yılın sonunda özel sektörde güzel bir iş bulup iş hayatına atılmayı hedeflerken bazı öğrenciler KPSS’ye girip devlet memuru olmayı hedefleyebilir.

Bu iki seçeneğin dışında, bazı öğrencilerin hedefi ise DGS sınavında başarılı olarak 4 yıllık eğitime geçiş yapmak olabilir.

Meslek Hayatına Hemen Başlamak İsteyen Öğrenciler İçin Önü Açık Bölümler

2 yıllık ön lisans programını bitirdikten sonra meslek hayatına hemen başlamak isteyen öğrenciler için önü açık bölümler şöyledir:

Devlet Memuru Olmak İsteyen Kişiler İçin 2 Yıllık Önü Açık Bölümler

Meslek yüksekokulu mezuniyeti sonrası KPSS sınavına girerek kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişiler için şu bölümlerin önü açıktır:

Dikey Geçiş Yaparak Lisans Diploması Almak İsteyen Kişiler İçin Önü Açık Bölümler

Son dakika personel sağlık ve gündem haberlerini Sağlık Ağı ile takip edin.

Exit mobile version